Manuele therapie

De manueel therapeut in onze praktijk houdt zich bezig met het opheffen van belemmeringen voor herstel. Ons lichaam is in veel gevallen prima in staat om zichzelf te genezen, maar in sommige gevallen zijn er echter factoren die dit zelfherstellend vermogen belemmeren.

Bij een eerste consult zal de manueel therapeut dus niet alleen de klachten zelf in kaart brengen, maar ook proberen te achterhalen waarom deze klachten niet vanzelf zijn genezen.

De belemmeringen kunnen zitten in bijvoorbeeld overbelasting, onderbelasting, disfunctioneren van gewrichten, disfunctioneren doorbloeding, psychosociale factoren (stress), weefselspecifieke eigenschappen etc.

Om deze factoren op te sporen zal de therapeut samen met u nadenken over een oplossing. Daarbij beschikt de manueel therapeut over een groot scala aan technieken om verschillende belemmeringen op te heffen. Natuurlijk zal uw manueel therapeut u ook proberen te begeleiden en advies te geven om klachten te voorkomen.

De combinatie van manuele therapie en medische training is door veel wetenschappelijke onderzoeken als zeer waardevol beschreven. Daarbij is opvallend dat manuele technieken een groot effect hebben op korte termijn en dat training op maat voor een zeer goed effect zorgt op lange termijn. Hiermee wordt dus ook in veel gevallen voorkomen dat de klachten recidiveren.

Voor meer info over manuele therapie: http://nvmt.fysionet.nl/manuele-therapie.html