Kinderfysiotherapie

Mijn naam is Saskia Stroomberg en ik ben per 1 mei 2017 gestart als (kinder)fysiotherapeut bij Fysiopraktijk Veluwse Poort. Vanuit mijn interesse voor het bewegend functioneren van het menselijk lichaam studeerde ik Fysiotherapie en Orthopedische Geneeskunde Cyriax aan de Hogeschool Utrecht. Mijn hart ligt voornamelijk in het behandelen van kinderen en met die motivatie heb ik in 2010 de master Kinderfysiotherapie afgerond. De afgelopen tien jaar heb ik in Harskamp, naast mijn werk als fysiotherapeut, met veel plezier de kinderfysiotherapie opgezet. Ook heb ik mij verder kunnen specialiseren in o.a. asymmetrische baby’s, de ontwikkeling van kinderen van 0-2 jaar, schrijfproblemen en babymassage (docent). Dit najaar start ik de opleiding Sensorische Integratie.

Ik hecht veel waarde aan multidisciplinair samenwerken. Een voorbeeld hiervan is samenwerkingsverband De Brede Kijk in Ede, waarin een kinder-/jeugdpsycholoog, een logopedist, een Floorplay specialist en ik als kinderfysiotherapeut zijn vertegenwoordigd (www.debredekijk.nl). Daarnaast werk ik nauw samen met andere medische specialisten en scholen in de regio.

Naast mijn werk op de praktijk ben ik moeder van een tweeling, zie ik kinderen tot twee jaar meestal aan huis, werk ik meerdere malen per week op scholen voor speciaal onderwijs en begeleid ik oefengroepen, o.a. met kinderen met gewichtsproblemen.

Laagdrempelig, betrokken en gevoel voor het plezier van het kind, daarin ligt mijn kracht. U kunt altijd bij mij terecht voor vragen of advies met betrekking tot alle aspecten van de motorische ontwikkeling van uw kind.