Manueel therapeut in Ede

Heeft u last van lichamelijke klachten die niet vanzelf overgaan? De manueel therapeut van Fysiopraktijk Veluwse Poort, gevestigd in MCVP in Ede, kan u helpen om de klachten te verhelpen en toekomstige klachten te voorkomen. Het doel is dat uw lichaam beter zal herstellen en u weer soepel kunt bewegen.
Hoe kan de manueel therapeut u helpen?
De manueel therapeut in onze praktijk houdt zich bezig met het opheffen van belemmeringen voor herstel. Ons lichaam is in heel veel gevallen prima in staat om zichzelf te genezen, in sommige gevallen zijn er echter factoren die dit zelfherstellend vermogen belemmeren.

Bij een eerste consult zal de manueel therapeut dus niet alleen de klachten zelf in kaart brengen, maar ook proberen te achterhalen waarom deze klachten niet vanzelf zijn genezen.

De belemmeringen kunnen zitten in bijvoorbeeld overbelasting, onderbelasting, disfunctioneren van gewrichten, disfunctioneren doorbloeding, psychosociale factoren (stress), weefselspecifieke eigenschappen, etc.

Om deze factoren op te sporen zal de therapeut samen met u proberen na te denken over een oplossing. Daarbij beschikt de manueel therapeut over een groot scala aan technieken om verschillende belemmeringen op te heffen. Natuurlijk zal uw manueel therapeut u ook proberen te begeleiden en advies te geven om klachten te voorkomen.

De combinatie van manuele therapie en medische training is door veel wetenschappelijke onderzoeken als zeer waardevol beschreven. Daarbij is opvallend dat manuele technieken een groot effect hebben op korte termijn en dat training op maat voor een zeer goed effect zorgt op lange termijn. Hiermee wordt dus ook in veel gevallen voorkomen dat de klachten recidiveren.

Voor meer info over manuele therapie: http://nvmt.fysionet.nl/manuele-therapie.html

 

Een afspraak maken bij de manueel therapeut in Ede

Wilt u een afspraak maken bij de manueel therapeut in Ede? U kunt ons bereiken via nummer 0318 – 651 052. We plannen eerst een intakegesprek in zodat de manueel therapeut uw klachten in kaart kan brengen en de oorzaak kan achterhalen. Daarna zal de behandeling van start gaan. Neemt u tevens gerust contact op als u vragen heeft over manuele therapie.

 

Onze manueel therapeuten zijn:

Menno Sportel (manueel therapeut in Ede)
Sanjin Azabagic (manueel therapeut in Ede)
Susanne Harmelink (manueel therapeut i.o in Ede)