Kinderfysiotherapie in Ede

Wij zijn trots te kunnen melden dat Saskia Stroomberg zich in 2017 als kinderfysiotherapeut in Ede heeft gevestigd als onderdeel van onze praktijk. Hieronder stelt Saskia zich voor. 

 

Mijn naam is Saskia Stroomberg en ik ben per 1 mei 2017 gestart als kinderfysiotherapeut bij Fysiopraktijk Veluwse Poort in Ede. Vanuit mijn interesse voor het bewegend functioneren van het menselijk lichaam studeerde ik Fysiotherapie en Orthopedische Geneeskunde Cyriax aan de Hogeschool Utrecht. Mijn hart ligt voornamelijk bij het behandelen van kinderen en met die motivatie heb ik in 2010 de master Kinderfysiotherapie afgerond. De afgelopen tien jaar heb ik in Harskamp, naast mijn werk als fysiotherapeut, met veel plezier de kinderfysiotherapie opgezet. Ook heb ik mij verder kunnen specialiseren in o.a. asymmetrische baby’s, de ontwikkeling van kinderen van 0-2 jaar, schrijfproblemen en babymassage (als docent). Vorig jaar heb ik tevens de opleiding Sensorische Integratie afgerond. In de praktijk zie ik kinderen uit alle leeftijdsgroepen en begeleid ik oefengroepen, onder andere voor kinderen met overgewicht. 

 

Ik hecht veel waarde aan multidisciplinair samenwerken. Een voorbeeld hiervan is het samenwerkingsverband “De Brede Kijk” in Ede, waarin een kinder- en jeugdpsycholoog, een logopedist, een Floorplay specialist en ondergetekende zijn vertegenwoordigd (www.debredekijk.nl). Daarnaast werk ik nauw samen met andere medisch specialisten en verschillende scholen in Ede en regio. 

 

Kinderfysiotherapie op school en aan huis in Ede en omgeving.

Kinderen tot twee jaar behandel ik meestal aan huis. Dit geldt voor Ede en nabije omgeving van Ede.  Voor behandeling aan huis is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Daarnaast werk ik meerdere malen per week op scholen voor speciaal onderwijs in Ede. Kinderfysiotherapie op school wordt in de meeste gevallen vergoed. Voor meer informatie over vergoeding kinderfysiotherapie op scholen verwijs ik u naar: www.nvfk.nl of u kunt informeren bij uw zorgverzekeraar.

 

Hoe kunt u uw kind aanmelden voor kinderfysiotherapie in Ede?

Het is erg eenvoudig om uw kind aan te melden voor kinderfysiotherapie. U kunt contact met onze praktijk opnemen via nummer 0318 – 651 052. We zullen dan een afspraak maken. Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie? Natuurlijk mag u dan bellen of een mail sturen naar info@fysiopraktijkveluwsepoort.nl. 

 

Laagdrempelig, betrokken en gevoel voor het plezier van het kind, daarin ligt mijn kracht. U kunt altijd bij mij terecht voor vragen of advies met betrekking tot alle aspecten van de motorische ontwikkeling van uw kind.

 

Naast mijn werk op de praktijk ben ik moeder van een tweeling; twee jongens van acht.