Nekklachten

Nekklachten zijn zeer vervelend. Het is een veel voorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Ook kunnen de symptomen en behandeling van pijn in de nek erg gevarieerd zijn. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen aspecifieke nekklachten en nekklachten met specifieke oorzaken. Het overgrote deel van nekklachten is aspecifiek. Dat betekent dat de exacte oorzaak niet duidelijk is en ook niet aantoonbaar met beeldvormend onderzoek. Een voorbeeld van aspecifieke nekpijn is spierpijn als gevolg van overbelasting, spanningen of door een verkeerde houding. Een fysiotherapeut of manueel therapeut in onze praktijk kan u helpen de oorzaak van de klachten te vinden en/of de reden aan te wijzen waarom uw klachten niet herstellen.  In onze praktijk kunt u bij alle fysiotherapeuten of manueel therapeuten terecht voor nekpijn. Wij verwijzen naar elkaar door als expertise van een andere collega nodig lijkt.

Onderzoek
Zoals bij elke aandoening zullen we eerst met u op zoek gaan naar de oorzaak van de nekklachten en naar factoren die de nekklachten mogelijk in stand houden. Na een uitgebreid gesprek volgt er meestal een lichamelijk onderzoek, waarbij functieproblemen in bijvoorbeeld de wervelkolom of de spieren opgespoord kunnen worden die de nekpijn kunnen veroorzaken. Uiteindelijk worden de bevindingen met u besproken, waarna zo mogelijk een plan opgesteld wordt voor behandeling van uw nekklachten.

Behandeling
De behandeling van nekpijn bestaat vaak uit het herstellen van verschillende functies van de wervelkolom en de spieren door middel van mobilisaties of manipulaties en/of behandeling van spieren door middel van massage of oefeningen voor versterking van de spieren. Om de behandeling te ondersteunen zult u waarschijnlijk oefeningen en adviezen krijgen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de oefenzaal met paramedisch fitness instructeurs.

Voor de behandeling van nekpijn proberen we zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Hierdoor bent u verzekerd van een goed onderbouwde behandeling van uw nekpijn.

Zoekt u een gespecialiseerde therapeut voor behandeling van uw nekpijn in Ede? U kunt telefonisch contact opnemen met onze praktijk via 0318 – 651 052. We zullen dan een eerste afspraak voor de behandeling plannen. Heeft u vragen over onze specialisaties en behandelmethoden? U kunt ons dan bellen of een mail sturen naar info@fysiopraktijkveluwsepoort.nl.

Voor patiënten met nekklachten die niet naar de praktijk kunnen komen is het mogelijk nekpijn in Ede bij u thuis te behandelen. Voor behandelingen aan huis (alleen in Ede) is een verwijzing van de huisarts nodig.

Fysiopraktijk Veluwse Poort in Ede